Winkelwagen / offerte

Bel ons op: 010 420 63 63

PVC vloer informatie

Wat is een PVC vloer?

Een pvc vloer is gemaakt van kunststof. PVC vloer wordt ook vinyl stroken genoemd en staat voor Poly-vinyl-chloride. Pvc vloeren zijn bijzonder sterk, bestaand tegen vocht en water, makkelijk te onderhouden, stil en geschikt voor intensief belopen ruimtes. Ook belangrijk om te weten is dat Pvc vloeren uitstekend geschikt zijn voor vloerverwarming en vloerkoeling. Dankzij de huidige technieken zijn pvc vloeren niet of nauwelijks van een echte houten vloeren te onderscheiden.

Bent u op zoek naar pvc vloer voor uw woning, kantoor of winkel? Bekijk onze PVC vloeren collectie en vraag een vrijblijvende offerte aan. Wij leveren topmerken pvc vloeren zoals mflor, Livyn van Quick Step, Ambiant, Beautifloor, Bodiax, Belakos en Hebeta merken. U kunt voor het inrichten van uw woning, interieur en kleurcombinaties de voorbeelden en stalen van deze vloeren in onze showroom bekijken.

U kunt ook gebruik maken van onze legservice. Wij zijn gespecialiseerd in het egaliseren en leggen van pvc vloeren. Onze vakkundige stoffeerders zorgen voor een perfect eindresultaat.

PVC vloer dryback (lijm) uitvoering

Een vloer is het belangrijkste onderdeel van je interieur, want het bepaalt direct de sfeer. Van een landelijke plak pvc vloer tot een luxe Hongaarse punt en een in het oog springende betonlook plak pvc tegel. Met een plak pvc vloer is het allemaal mogelijk. Bij plak pvc wordt er vaak gesproken van twee soorten: de zelfklevende variant en de plak variant die u zelf verlijmd aan de basis vloer. Deze laatste variant wordt ook wel dryback pvc genoemd. Welke variant u kiest, hangt af van verschillende factoren. Het grootste voordeel van plak pvc is het feit dat ubgeen ondervloer nodig hebt. En omdat plak pvc direct op de basis vloer verlijmd wordt, is het de meest geschikte oplossing voor huizen met vloerverwarming.

Om een dryback pvc vloer te kunnen leggen dient de ondergrond vlak en strak te zijn! Daarom is het noodzakelijk dat de ondergrond geëgaliseerd wordt met daarvoor geschikte egalisatie materialen. Bekijk onze prijzen voor het egaliseren van de vloer en de legkosten van pvc vloeren.

PVC Rigid click uitvoering

Met de PVC rigid click heeft u een schitterende vloer die zwevend gelegd wordt, De vloer wordt door velen gezien als dé basis voor uw interieur. Met click pvc kunt u eenvoudig van uw woonruimte een plek maken om gezellig samen te komen met uw gezin, familie of vrienden. Een plek waar u kunt genieten van een heerlijk diner, of waar (klein)kinderen veilig kunnen spelen. Of u nu liefhebber bent van klassiek click pvc of industrieel click pvc.

Bij ART Woinginrichting vindt u een klik pvc vloer in alle mogelijke dessins, kleuren en vormen die past bij iedere woonstijl. Van klassiek click pvc tot een industriële pvc kliktegel. We hebben onze pvc kliktegels zelfs in allerlei kleuren betonlook, van lichtgrijs tot antraciet. Van wat voor uitstraling u ook houdt, met een klik pvc vloer kunt je eenvoudig het gewenste gevoel en effect creëren.

PVC en vloerverwarming

Plak pvc wordt in vaktaal ook wel dryback pvc genoemd. Een dryback pvc vloer is perfect te combineren met vloerverwarming. Doordat de dryback pvc stroken enorm dun zijn en direct op de basisvloer worden geplakt, kan de warmte zich gemakkelijk een weg banen naar het oppervlak. Op deze manier wordt uw woning in een mum van tijd heerlijk warm. Dat is niet alleen prettig voor uzelf, maar ook voor de portemonnee.

Onderhoud van een PVC vloer

U wilt natuurlijk dat uw nieuwe pvc vloer zo lang mogelijk blijft stralen. Om de natuurgetrouwe look van uw vloer te behouden is het belangrijk om uw pvc vloer op de juiste manier te reinigen. Vaak wordt gedacht dat u een vloer gemakkelijk kunt reinigen met zomaar een schoonmaakmiddeltje, maar niets is minder waar. Deze middelen kunnen er namelijk voor zorgen dat de toplaag wordt aangetast en de natuurgetrouwe uitstraling verdwijnt. Wij raden u daarom aan om uw vloer gewoon te reinigen met lauw water en een dweil of om gebruik te maken van een pvc reiniger. Zo weet uw zeker dat uw vloer in topconditie blijft.

PVC vloerVoor pvc vloeren zijn er verschillende gebruiksklasse:

AC3, klasse 31 - intensief residentieel gebruik, licht commercieel gebruik.

AC4, klasse 32 - intensief residentieel gebruik, normaal commercieel gebruik.

AC5, klasse 33 - zeer zwaar commercieel gebruik.

De voordelen van pvc vloer op een rij:

Natuurgetrouwe uitstraling.

Waterbestendig, toepasbaar in vochtige ruimten zoals badkamers en keukens

Eenvoudig te reinigen

Hoge slijtvastheid en gemakkelijk in onderhoud

Aangenaam, zacht loopgeluid

Geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling

PVC vloer merken op de Nederlandse markt

Mflor pvc vloeren, Ambiant pvc vloeren, Beautifloor pvc vloeren, TFD pvc vloeren, Gerflor pvc vloeren. Viva Floor pvc vloeren. Hebeta PVC vloeren

Bent u benieuwd naar Bodiax PVC vloeren? Kom langs en laat u inspireren

Vraag direct een offerte aan

Binnen 24 uur een gratis offerte op maat

PVC vloer kopen en laten leggen?

Profiteer nu van onze scherpe prijzen in onze winkel.

Mail of bel ons op 010-4206363 voor al uw vragen.

Geen onverwachte kosten achteraf, altijd een duidelijke prijs.

Bij het aanvragen van een vrijblijvende offerte voor uw PVC vloer verzoeken wij u om de volgende informaties aan ons door te geven;

- Kleur en kwaliteit van uw gewenste pvc vloer

- Type woning en ondergrond

- Oppervlakte van de woning